Instruktion Peter Watkins. Biograffilm med manuskript af Watkins, Carsten Clante og Poul Martinsen. 1977, 113 min. Komponist Anders Koppel. Kamera Joan Churchill. Distribution Another World.
Engelske Peter Watkins (Wargame, Slaget om Culloden, Punishment Park) kom fra Norge og en film om Edward Munch til Danmarks Radio, hvor han lavede ’70’ernes folk’. En samtale med tonemester Troels Orland gav ideen til at vise Danmark under et statskup. Clante og Martinsen blev involveret som manusforfattere. Watkins samlede som så ofte før et stort antal ikke-skuespillere til de mange roller, og optagelserne blev gennemført på trods af modstand fra Poul Eefsen, chef for Københavns politi. Vi udstyrede vores egen politistyrke!
Watkins blev skuffet over, at han ikke kunne få de danske medvirkende til at clashe foran kameraet, sådan som han var vant til det fra England og USA. Han forklippede filmen for at oparbejde tilstrækkelig dramatik, og filmen blev ingen succes. Musikken findes udgivet og er meget smuk.
Back to Top