EBBE PREISLER producerede i 17 år kort- og dokumentarfilm i eget selskab for Statens Filmcentral, Danmarks Radio og andre, fra 1970-87.
Herefter var han sekretariatschef for hhv Filmproducenterne, det europæiske kontor for dokumentarfilm DOCUMENTARY, Danske Filminstruktører og senest de danske børnefilmklubber.
EBBE PREISLER grundlagde i 2001 kort-og dokumentarfilmbiografen MandagsDokumentar ved PH Cafeen på Halmtorvet i København - den eneste biograf af sin art i Danmark. Her vistes og diskuteredes ca 50 omhyggeligt udvalgte film om året, - kort fiktion, animation og dokumentarfilm imellem hinanden. Filmene blev som regel repræsenteret af deres instruktører. Ebbe Preisler var vært og ordstyrer indtil december 2017.
EBBE PREISLER har været formand for Repræsentantskabet ved Statens Filmcentral og Kontaktudvalget ved Det danske Filminstitut.
EBBE PREISLER har rejst vidt og bredt som rådgiver og skrevet en række artikler og kronikker.
Den helt korte film, som både giver mening og er underfundig, har hans særlige interesse, og i foredraget "FILM! - kort og godt" forbinder han visningen af film med en samtale om liv og samfund, filmgenrer, filmskaberens værktøjskasse, blik tilbage i filmhistorien, film- og mediepolitik m.m.
Back to Top