Tilrettelæggelse Anker (Sørensen), Bjørn Erichsen, Poul Vitus Nielsen og Ebbe Kløvedal Reich, tv-serie i syv afsnit à 60 min. DR Kulturafdelingen i samarbejde med Undervisningsafdelingen 1986.
Denne DR-serie blev igangsat af Kulturafdelingens mangeårige chef, Werner Svendsen, inspireret af en af afdelingens medarbejdere, filminstruktøren Kjeld Ammundsen. Ammundsen kontaktede hhv Ebbe Kløvedal Reich og historiker Bjørn Erichsen – senere tv-direktør – som manuskriptforfattere og mig som kommende ekstern producent. Instruktørparret Anne Wivel og Arne Bro lagde de første grundsten, men trak sig på grund af de økonomiske rammer. I stedet blev veteranen Anker Sørensen, i branchen kun kendt som Anker, hyret til at optage og redigere det store materiale i samarbejde med Kløvedal og Erichsen. Det blev et meget lykkeligt samarbejde og en meget bevægende serie – med smukke sort/hvide interviews, der matcher de stemningsfulde arkivoptagelser, og nøje udvalgt blæsermusik (ifølge Anker arbejderbevægelsens lyd; ingen violiner eller flygler her!)
Den eminente tegner Eiler Krag udfyldte, hvor der manglede arkivmateriale. Kløvedal indtaler kommentaren, og det gør han godt (han havde en stemme, der matchede Thomas Windings, Jesper Christensens og nu senest Lars Mikkelsens).
Back to Top