HAPPY END – et essay om ugeblade, kiosklitteratur og en familie i branchen. 
Af Ebbe Preisler 2013, 432 sider. Gennemillustreret med familiebilleder og billeder fra ugeblade. I kommission hos Forlaget Gyldendal.
Lejlighedssange har ikke et godt ry, og det har ugebladslitteratur heller ikke. Min far var det, man kalder ’kulørt forfatter’. Han var uddannet journalist, men levede for sin familie af at skrive romaner og noveller til primært Familie Journalen. En enkelt reportage fra stormfloden i Holland i 50’erne samt rejseskildringer og historiske artikler blev det også til, men han var primært ’kulørt forfatter’.
Jeg fik lyst til at undersøge kiosk- og ugebladslitteratur efter fornøjelsen med lejlighedssangene. Jeg slog mig ned ved et bord på Det kongelige Biblioteks læsesal – godt hjulpet af uhyre hjælpsomt og entusiastisk personale – og læste mig begejstret og munter i de store bind med Familie Journalen, Hjemmet, Søndags BT, Tidens Kvinder, Ude og Hjemme, Alt for Damerne og Femina.
Samtidig skrev jeg en række kapitler, der gav min fars, mine forældres og min personlige historier. Mine tre søskende holdt jeg i nogen grad udenfor for ikke at gå dem for nær.
Det blev til endnu en stor bog på over 400 sider, denne gang rigt illustreret med vidunderlige tegninger og fotografier fra de mange blade samt private fotos fra familiens historie.
Politiken gav bogen en god, stor anmeldelse 2. juledag (for sent til at stimulere julesalget!) Flot lektørudtalelse.
Back to Top